News-1

Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan 'Kıbrıs Türk Devleti' Çıkışı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek" açıklamasına destek vererek, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı" açıklamasını yaptı.

Eklenme: 05.10.2023 12:08:20 | Güncelleme: 05.10.2023 14:01:54
Bu Haberi
Paylaş

Kıbrıs Rum yönetiminin Ada'nın tek hükümeti gibi hareket ettiği konusundaki eleştirilerini dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Eğer Güneydeki yönetim Kıbrıs Cumhuriyeti ve tüm adanın hükümeti gibi algı yaratmaya çalışıyorsa, bizim kuzeydeki yönetim de federasyon için hazır bir devlet değil, Kıbrıs Türk Devleti ve Kıbrıs Devleti'dir" açıklamasında bulundu.

Tatar, "Bu artık bir kuzey-güney meselesi değil" diyerek şunları ekledi:

"Eğer siz (Rum yönetimi) tüm adanın yönetimine sahip olduğunuzu iddia ediyorsanız, biz de 'kuzey' kelimesini kaldırıyoruz ve Kıbrıs Türk Devleti'nin tüm denizlerdeki haklarına sahip olduğumuzu vurguluyoruz."

Adanın tarihinde Osmanlı egemenliğinde olduğunu ancak İngilizlere kiralandıktan sonra durumun değiştiğini belirten Tatar, Türklerin azınlık durumuna düşürülmeye çalışıldığını, ancak herhangi bir şekilde boyun eğmediklerini dile getirdi. Ayrıca, Kıbrıs'ta Türklerin kökleri olduğunu ve Anadolu'nun bir parçası olduklarını vurguladı.

Sayın Tatar ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kıbrıs meselesine verdiği önemi takdir ederek, "Sayın Bahçeli'ye Kıbrıs'ı gündeme taşıdığı ve önem verdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Konuşmasında Kıbrıs meselesine de değinen Bahçeli, 3 Kasım 2023'te Kazakistan'da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı'nda KKTC'nin gözlemci ülke olarak yer almasının, Kıbrıs Türklüğünün tanınmasında önemli bir adım olacağına işaret etti ve "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demek yerine Kıbrıs Devleti demeliyiz" ifadelerini kullandı.