News-1

Gündem

Batı Şeria'da İsrail Katliamı: 2 Şehit

İsrail işgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki saldırılarında 2 Filistinli daha hayatını kaybetti.

Eklenme: 06.10.2023 14:15:31
Bu Haberi
Paylaş

İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları hız kesmiyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Nablus'un güneyindeki Huvvara'da dün bir Filistinli İsrail işgal güçleri tarafından vurularak şehit edildi. İsrail, katlettiği kişinin bölgedeki yerleşimcilere doğru ateş ettikten sonra vurulduğunu iddia etti. Ancak bölgedeki yerleşimlerde herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.

Şehit düşen Filistinlinin ismi Cemal Mahmud Mecdub olarak açıklandı. Mecdub 26 yaşındaydı.

Cemal Mahmud Mecdub

Öte yandan, Filistin devlet haber ajansı WAFA'nın haberine göre, ilk olaydan kısa bir süre sonra 19 yaşındaki Lebib Muhammed Damidi isimli ikinci Filistinli daha vurularak şehit edildi. Damidi'nin önceki olayın ardından bölgeye gelen Yahudi yerleşimciler tarafından vurulduğu belirtildi.

Lebib Muhammed Damidi

Yerel kaynaklara göre Huvvara'daki çatışmalar gece boyunca ve günün erken saatlerine kadar devam etti. 500'den fazla Yahudi yerleşimci İsrail işgal güçlerinin koruması altında Huvvara çevresine konuşlandı ve Filistinlilere ait mülklere saldırdı.

Yerleşimcilerin düzenli olarak Huvvara'ya saldırdığı biliniyor. Şubat ayında da Yahudi yerleşimciler bu saldırılardan birinde bir Filistinliyi şehit etmiş, evleri ve arabaları tahrip etmişti. İsrailli bir general olayı pogrom olarak nitelendirirken, İsrail'in ırkçı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Huvvara'nın yok edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Huvvara'da son olarak 19 Ağustos tarihinde iki İsrailli öldürülmüştü. Saldırının faili olduğu belirtilen Filistinli saldırgan ise yakalanamadı.