News-1

Gündem

Güney Afrika İsrail'deki Diplomatlarını Geri Çağırdı

Güney Afrika Hükümeti, Gazze'deki sivil kayıplar ve İsrail'in tepkisinin toplu cezalandırmaya dönüştüğüne dair endişelerini belirterek, İsrail'deki tüm diplomatlarını geri çağıracağını duyurdu. Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, Filistin topraklarında çocukların ve masum sivillerin öldürülmesinin devam etmesinden son derece endişeli olduklarını ifade etti. İsrail ise, Gazze'deki sivil halka zarar vermek yerine Hamas'ı hedef aldığını iddia ediyor.

Eklenme: 06.11.2023 16:50:54
Bu Haberi
Paylaş

Güney Afrika Hükümeti, Gazze'deki duruma ilişkin endişelerini belirtmek için İsrail'deki tüm diplomatlarını geri çağıracağını açıkladı.

Devlet Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, basın toplantısında Tel Aviv'deki tüm diplomatik personelin istişareler için Pretoria'ya geri çağrılacağını söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Dışişleri Bakanı Naledi Pandor bir basın toplantısında şunları söyledi:

"Filistin topraklarında çocukların ve masum sivillerin öldürülmesinin devam etmesinden son derece endişeliyiz ve İsrail'in tepkisinin doğasının toplu cezalandırmaya dönüştüğüne inanıyoruz."

"[Düşmanlıkların] kapsamlı bir şekilde durdurulması çağrısını sürdürürken Güney Afrika'nın endişelerine işaret etmemizin önemli olduğunu hissettik."

İşgalci İsrail, Gazze'deki sivillere zarar vermekten ziyade Hamas'ı ortadan kaldırmayı amaçladığını ileri sürerek, direnişçilerin geniş ölçüde sivil halk arasında yer aldığını belirtiyor. Kuzeydeki operasyon yoğunlaştırılırken, kuzey Gazze'deki tüm siviller güneye doğru inmeye zorlanıyor.