News-1

Gündem

ABD'nin Savaş Sonrası Gazze Planı: Hedef Hamas!

İsrail işgal rejimine Gazze'deki soykırımda askeri ve finansal destek sağlayan ABD, savaş sonrası Gazze planını açıkladı.

Eklenme: 08.11.2023 17:06:04
Bu Haberi
Paylaş

Siyonist işgal rejimine savaşın başlangıcından bu yana üç kez giden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin "Gazze'nin Filistin Yönetimi altında Batı Şeria ile birleşmesini ve Gazze'de yeniden yapılanma için sürdürülebilir bir mekanizmayı içerecek bir çözüm" aradığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Gazze ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti:

''Gazze'deki sivillerin yaşamları korunmalıdır.  Filistinlilerin şu anda veya savaştan sonra Gazze'den zorla yerlerinden edilmesini reddediyoruz. Gazze'de Filistin devletinin kurulmasıyla sona eren bir geçiş dönemini tartışıyoruz. İki devletli çözüm seçeneğine ve İsrailliler ile Filistinliler için eşit fırsatlar sağlanmasına inanıyoruz. Sürdürülebilir barışı sağlamak, Filistinlilerin sesini duymak ve taleplerini karşılamak için çalışıyoruz.''

Gazze'nin Batı Şeria'daki Mahmud Abbas yönetimine bırakmayı hedeflediklerini ifade eden Blinken, ABD'nin savaştan sonra Gazze'nin İsrail tarafından işgal edilmesine olumsuz baktıklarını belirtti.