News-1

Gündem

İsrail Kalıcı İşgali İlan Etti: Enkaza Dönen Gazze'de Konut Satışı İçin Reklama Başladı

Daha önce Batı Şeria topraklarında işgalciler için evler inşa eden Harey Zahav emlak şirketi, Gazze’deki soykırımı fırsat bilerek, yeni projesini duyurdu. Yerle bir olmuş Gazze fotoğrafı üzerine konut planları çizen şirket, “Uyan, sahil evi rüya değil. Şimdi satış öncesi fiyatlarla” sloganıyla duyurdu.

Eklenme: 18.12.2023 14:12:34 | Güncelleme: 18.12.2023 14:14:01
Bu Haberi
Paylaş

Aylardır Gazze’de insanlık tarihinde eşine az rastlanır katliamlara ve soykırıma imza atan İsrail, Filistinlilerin kanlarının üzerine hayat inşa etmeyi planlıyor. Bu planlarını da sessiz sessiz değil her yerden paylaşarak dünyanın gözleri önünde yapıyor ve her zaman olduğu gibi kimse bu soykırıma hain planlara ses çıkartmıyor.

Batı Şeria’da Yahudi işgalciler için ev inşa etmede öncü bir şirket olan 'Harey Zahav' isimli inşaat şirketi, henüz enkaz altında dahi binlerce şehidin bulunduğu Gazze Şeridi'nde ev satışı için reklam yayınladı.

Sahil şeridinde ev inşa etmeyi planlayan inşaat şirketi hazırladığı reklamlarda da “Uyan, sahil evi rüya değil” ifadelerini kullandı.

Paylaşılan görsellerde şu açıklamaya yer verildi:

“Biz Harey Zahav olarak Gush Katif’e dönüşe zemin hazırlamak için çalışıyoruz. Bölgenin ıslahı, atıkların temizlenmesi ve işgalcilerin (Filistinliler) sınır dışı edilmesi için çalışanlarımız faaliyet gösteriyor. Yakın gelecekte kaçırılanların, askerlerimizin bir şekilde evlerine dönmesini ve Gazze Şeridi’nde tüm Gush Katif bölgesinde inşaatlara başlayabileceğimizi umuyoruz.”

 

FİLİSTİNLİ ŞEHİTLERİN KANI KURUMADAN SATIŞA SUNDULAR

Paylaşılan başka bir inşaat planı görselinde de Gazze Şeridi'ni dizayn ederek "Şimdi ön satış fiyatlarıyla satışta" açıklaması yapıldı.

Televizyon programlarına rezillik olarak çıkması gerekirken, tebrikler aldı. İsraillilerden aldığı güçle de "Sizleri mutlu etmeye çalışıyoruz" açıklamaları yapıldı.

Katliam yaptıkları bölgeden İsrail işgal güçlerinin görüntülerini paylaşarak, Gazze Şeridi'nde yapılacak inşaat projeleri için çalıştıkları imasında bulunan şirket, Siyonistlerden büyük destek görüyor.

Şirket, 73 gün önce başlayan İsrail'in sivil katliamıyla abluka altındaki Gazze Şeridi’ne giren askerlerin, ulaştıkları bölgelerde İsrail bayraklarını diktikleri fotoğraflar paylaşıyor.

 

GUSH KATİF

İşgalci İsrail, Gazze’nin daha önce işgal edildiği yıllarda Yahudi işgalcilerin bölgelerine 'Gush Katif' adını veriyor.

Siyonist rejimin 2005 yılında sona eren işgal yıllarında Gazze Şeridi’nin güneyinden orta kesimlerine kadar uzanan 'Gush Katif' bölgesi, uluslararası hukuka aykırı inşa edilen 21 yerleşim yerinden oluşuyordu.

İşgalci İsrail, tek taraflı bir kararla Gazze Şeridi’nden çekildiği Ağustos 2005’te Gush Katif bölgesindeki yerleşim yerlerinde oturan yaklaşık 8.600 Yahudi'yi başka bölgelere tahliye etmişti.