News-1

Sıcak Bölgeler

Siyonist Ben Gvir Mescid-i Aksa'ya Sinagog İnşa Etmeyi Planladığını Açıkladı

Fanatik söylemleriyle bilinen sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Siyonist Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Mescid-i Aksa’ya sinagog inşa etme planını açıkladı.

Eklenme: 27.08.2024 10:22:23 | Güncelleme: 27.08.2024 12:01:30
Bu Haberi
Paylaş

İsrail radyosunun yayınladığı habere göre Ben-Gvir, yasaların Müslümanlar ve Yahudiler arasında Mescid-i Aksa’da ibadet etme hakkı açısından eşitlik sağladığını iddia etti.

Yaklaşık iki hafta önce işgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir ve Binyamin Netanyahu hükümetinin başka bir üyesi ile birlikte yaklaşık 3 bin yerleşimci Mescid-i Aksa’yı bastı.

Ben-Gvir, siyasi düzeyde temsilci sıfatıyla, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ibadet etmelerine izin verme kararı aldığını daha önce açıklamıştı. Bu durum, aşırı siyonist hükümetin, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlar sırasında ibadet ve dini ritüellerin tekrarlanmasına rağmen, Netanyahu liderliğindeki hükümetin bu sorumluluktan kaçmaya çalıştığı bir mesele olarak değerlendiriliyor.

Ben-Gvir'in açıklamasına işgal hükümetindeki bazı bakanlar tarafından dil ucuyla eleştiride bulunulduysa da, tamamen reddedilmedi. İşgal rejiminin sözde Eğitim Bakanı, bu fikri onayladığını ancak Kudüs’teki Harem-i Şerif’in mevcut durumunda herhangi bir değişikliğin "profesyonel bir şekilde" ve tüm anlamları ve sonuçları dikkate alarak yapılması gerektiğini söyledi.