News-1

Gündem

İşgal Ordusu Ağustos Ayında 15 Askerin Öldüğünü Açıkladı

İsrail işgal ordusu, Ağustos ayı boyunca Gazze Şeridi ve 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının kuzeyinde 15 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail'in Maariv gazetesi ise bu ayı işgal ordusu için "en kanlı ay" olarak tanımladı.

Eklenme: 29.08.2024 15:15:24 | Güncelleme: 29.08.2024 16:06:57
Bu Haberi
Paylaş

Ordu, son öldürülen askerin bir çavuş olduğunu, Gazze'nin ortasında bir keskin nişancı tarafından vurularak öldüğünü belirtti. 7 Ekim'de Gazze'ye karşı başlatılan soykırım savaşının başlangıcından bu yana ölen asker sayısının 704'e yükseldiğini açıkladı.

İşgal rejimiyle ilgili gelişmeleri takip eden Akka sitesi, İsrail'in Kan tv kanalına dayandırdığı haberinde, İsrail işgal ordusunun 16. Tümeni'nin, Netzarim koridoru çevresinde sadece bir buçuk hafta süren operasyonları sırasında 8 askerini kaybettiğini bildirdi.

İşgal ordusu, dün, 7 Ekim'de Gazze'de öldürülen bir askerin cesedinin çıkarıldığını duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'den askerin cesedinin geri getirilmesinin, yaşayanları ve ölmüş olanlarıyla tüm esirleri geri getirme taahhütlerini yansıttığını söyledi.

İşgal güçleri, direniş eylemleriyle ve işgal ordusunun kayıplarıyla ilgili haberlerin kontrolsüz yayınlanmasına izin vermiyor. Bu, ölenlerle ilgili bilgilerin medya, resmi kurumlar ya da yerleşimciler tarafından yayınlanmasının engellenmesi anlamına geliyor.

Ayrıca, işgal güçleri, İsrail medyasının, direniş gruplarının orduyu hedef aldığı ve ona kayıplar verdirdiği görüntüleri yayınlamasını yasaklıyor. Direniş grupları, ordunun kayıplarının açıklanandan çok daha yüksek olduğunu vurguluyor.

İşgal ordusu, özellikle insan kayıplarını büyük ölçüde gizli tutuyor. Bunun birkaç amacı var: Cephe hattındaki askerlerin moralinin çökmesini önlemek, İsrail kamuoyunun çok fazla sarsılmasına neden olmamak, siyasi ve güvenlik liderliğine karşı kamuoyunun tepkisini önlemek ve savaşı sonlandırmak için oluşabilecek siyasi ve halk baskısını önlemek.

Ayrıca, kayıpları gizleme veya kademeli olarak açıklama politikası, işgal ordusunun direnişe karşı yürüttüğü psikolojik savaşın bir parçası olarak görülüyor. Gerçek ölü sayısının açıklanmasının, direnişçilerin moral ve savaşçı ruhunu olumlu yönde etkileyebileceği düşünülüyor. İşgal ordusu, ayrıca, İsrail içinde ve dünya genelinde kendisi hakkında oluşturduğu güçlü ordu imajını korumaya çalışıyor ve "dünyanın en güçlü ordularından biri" olarak bilinen imajını zedelemek istemiyor.