News-1

Sıcak Bölgeler

İsrail'in büyük 'Batı Şeria' baskını 2. gününde: 17 şehit, 20 esir!

Batı Şeria'ya son 20 yılın en büyük baskınını başlatan işgalci İsrail, saldırılarına 2. günde de devam etti. Saldırıların başlamasından bu yana en az 18 Filistinlinin şehit edildiği ve aralarında çocukların da bulunduğu en az 20 kişinin esir alındığı bildirildi.

Eklenme: 29.08.2024 15:21:39 | Güncelleme: 02.09.2024 13:09:08
Bu Haberi
Paylaş

İsrail işgal güçleri Batı Şeria'ya yönelik saldırılarına ikinci günde de devam ederken bölgeye takviye birlikler sevk etti.

Filistin haber ajansı Wafa'nın Perşembe günü bildirdiğine göre, bölgenin kuzeyindeki saldırının başlamasından bu yana en az 17 kişi şehit edildi.

Filistin Esirler Cemiyeti'ne göre şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu en az 20 Filistinli İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı. Bu sayının baskınlar devam ettikçe artabileceği kaydedildi.

İşgalci İsrail'in Çarşamba günü Cenin, Tulkarm ve Tubas yakınlarındaki Fer'a Kampı'na başlattığı saldırılar son 20 yılın en büyük saldırısı niteliğinde.

Tulkarim'den bildiren Al Jazeera muhabiri Nida İbrahim, işgal güçlerinin bölgeye her gün saldırılar düzenlediğini ancak bu seferkinin farklı bir boyutta olduğunu, çünkü işgal güçlerinin aynı anda dört mülteci kampına baskın düzenlediğini belirtti. İbrahim "Bölge sakinleri arasında çok fazla korku ve endişe var," dedi.

Wafa haber ajansına göre saldırılar gece boyunca Beytüllahim'in güneyine, El Halil'in kuzeyindeki Arrub mülteci kampına, Nablus şehrine ve Ramallah'ın kuzeybatısındaki Nebi Salih köyüne kadar uzandı.

BATI ŞERİA'DA 7 EKİM'DEN BU YANA 650 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 136'sı hava saldırılarında olmak üzere 650'den fazla Filistinli şehit düştü.

Aralarında Filistin İnsan Hakları Merkezi, 'Al-Haq' ve 'Al Mezan' insan hakları merkezlerinin de bulunduğu Filistinli hak örgütleri Perşembe günü yaptıkları açıklamada, "Batı Şeria'da yaşananların İsrail'in Gazze'deki soykırımında kullandığı taktiklerin aynısı uygulanıyor," uyarısında bulundu.

Kaynaklar, bölge halkının İsrail saldırılarının yol açtığı hasarı artık onarmadığını vurguluyor. Zira gündelik bir hal alan İsrail saldırıları sebebiyle her gün ağır hasar oluşuyor ve onarım yapılması bir anlam ifade etmiyor.

Saldırıların ağırlaşmasından ve bölgedeki krizin derinleşmesinden endişe ediliyor.