News-1

Gündem

Hamas liderlerinden Meşal: İntihar Eylemlerine Yeniden Başlamak İstiyoruz

Hamas yöneticilerinden Halid Meşal, İsrail’e karşı geçmişte düzenlenen intihar saldırılarını yeniden hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Meşal, "Yaşananlar ancak topyekûn mücadele edilerek ortadan kalkabilir. Düşman bizimle açık bir savaş yürütüyor. Biz de onlara karşı doğrudan ve tüm gücümüzle baş kaldıracağız" dedi.

Eklenme: 29.08.2024 17:37:03
Bu Haberi
Paylaş

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, üniversite öğrencilerinin Gazze Şeridi'nde saldırılarını sürdüren İsrail’i ve ABD öncülüğünde uluslararası desteği protesto etmek amacıyla toplanmaları yönünde çağrı yaptı.

Lübnan merkezli Uluslararası Kudüs Vakfı tarafından Mescid-i Aksa yangınını anma etkinliği, hazırlanan 18. yıllık raporun sunumu üzerine İstanbul'da bir basın toplantısıyla düzenlendi. Etkinliğe video konferansla katılan Meşal, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların durması için ABD’ye ve tüm dünyaya bir mesaj iletilmesi gerektiğini ifade etti. İslam dünyasına ve Arap ülkelerine "Gazze'yi tek başına bırakmayın" çağrısı yapan Meşal, dünya halklarından "Gazze'nin zaferi için öfkelerini bilemelerini" istedi.

Batı Şeria'da bugün "başarılı bir başlangıca tanık olduklarını" ve bazı intihar eylemelerine dair işaretler aldıklarını kaydeden Meşal, "İntihar eylemlerine yeniden dönmek istiyoruz, bu durum, açık bir mücadeleden başka bir şeyle düzelmez, onlar bizimle açık bir şekilde savaşıyor, biz de onlara karşı açık bir şekilde karşı duracağız" dedi. Meşal, Batı Şeria'da yaşananlara dair şunları dile getirdi: "Bugün, geçen 11 ayın ardından bir ümmet olarak görevlerimizi konuşuyoruz, direnişle övünmek yeterli değil, istenen şey Aksa Tufanı'na fiili olarak katılmaktır. Batı Şeria'da İsrail'e karşı gerginliği artırmak ve cephelerde fiili olarak olaya müdahil olmak gerekir." Meşal, İsrail'e karşı tüm cepheleri açmanın gerektiğini, aksi takdirde İsrail'in Filistin'i parça parça ele geçireceği uyarısında bulundu.