News-1

Sıcak Bölgeler

İsrail, Gazze'deki Soykırımını Batı Şeria'ya Getirdi

Batı Şeria'da işgalci İsrail'in geniş çaplı baskınında şehit sayısı 29'a yükseldi. İsrail işgal güçlerinin Cenin Kampı'na yönelik kuşatması 6. gününe girerken, Filistinliler yiyecek, su, elektrik ve internete erişimden mahrum bırakıldı.

Eklenme: 02.09.2024 14:39:15
Bu Haberi
Paylaş

Batı Şeria'da Cenin kentine İsrail işgal güçleri tarafından uygulanan kuşatma, Filistinlileri yiyecek, su ve elektrikten mahrum bırakırken, Fransa merkezli 'Sınır Tanımayan Doktorlar' sağlık yardım kuruluşu, işgal güçlerini hastanelere erişimi engellemek ve ambulansları hedef almakla suçladı

İsrail işgal güçleri, Pazar günü dükkanları yıkıp sokakları buldozerle kazdıktan sonra takviye birlikler getirdi ve on binlerce Filistinli sivilin insani yardıma erişimini engelledi; bu adımın 'savaş suçu' olduğu belirtildi. İsrail işgal rejimi ayrıca Gazze'de devam eden operasyonları sırasında da birçok savaş suçuyla suçlandı.

Cenin Belediyesi'ne göre, İsrail işgal güçleri 28 Ağustos Çarşamba günü başlattığı saldırılardan bu yana şehrin yaklaşık yüzde 70'ini, su ve kanalizasyon şebekesinin 20 km'sini (12,4 mil) yıktı. Cenin Belediyesi, 20.000 kişinin yaşadığı Cenin Kampı'nın yüzde 80'inin işgal güçlerinin tahribatı neticesinde suya erişiminin olmadığını açıkladı.

ŞU ANA KADAR 29 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

'Son 20 yılın en büyük saldırısı' olarak nitelenen 6. gününe giren İsrail saldırısında en az 29 Filistinlinin şehit düştüğü bildirildi.

Cenin Valisi Kemal Ebu el-Rub, şu ana kadar yaşanan durumu, kampın 2002 yılında İsrail tarafından yerle bir edildiği ve onlarca kişinin şehit düştüğü yıkıma benzetti.

Filistin Wafa haber ajansının haberine göre, İsrail işgal güçleri kamu hizmetlerine ve altyapıya verdiği büyük zararın yanı sıra çok sayıda eve baskın düzenledi, özel mülklere zarar verdi ve 'yağmaladı', bölge sakinlerini sorgulamaya ve 'sert muameleye' maruz bıraktı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nden yapılan açıklamada, sorguya çekilen ve darbedilenler arasında örgüt üyesi bir gönüllünün de bulunduğu belirtilirken, İsrail işgal güçlerinin Halil Süleyman Hastanesi'ni kuşattığı ve hastane ekibinin Cenin'deki hastalara verdiği diyaliz hizmetini askıya almak zorunda kaldığı belirtildi.

SADECE GAZZE'DE DEĞİL BATI ŞERİA'DA DA KATLİAM VAR

İsrail işgal rejimi, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da en az 675 Filistinliyi şehit etti. Aynı dönemde, 10.300'den fazla Filistinli işgalci İsrail tarafından esir alındı.

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'da operasyonlarını yoğunlaştırması, şu ana kadar kuşatma altındaki bölgenin büyük bölümünün tahrip olması ve en az 29 Filistinlinin şehadetine neden oldu.

"AÇIK BİR SAVAŞ SUÇU"

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün eski Başkanı Kenneth Roth, işgalci İsrail'in son 11 ayda Gazze'de yaptıklarını şimdi Batı Şeria'da gerçekleştirdiğini söyledi.

Şu anda Princeton Kamu ve Uluslararası İlişkiler Okulu'nda misafir öğretim görevlisi olan Roth, Batı Şeria'nın kuzeyinde devam eden İsrail saldırılarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu gerçekten tam bir savaşa dönüştü. Temel kurallardan biri İsrail'in insani yardıma erişime izin vermesi gerektiğidir. Oradaki yiyecek, su, elektrik ve tıbbi bakımı kesemez. Bunların sivil nüfusa ulaşmasına izin vermek zorunda. İsrail militanlarla savaşmak yerine tüm nüfusla savaşıyor ve bu açık bir savaş suçudur."