News-1

Gündem

İsrail'de Büyük Çatlak: Kara Kuvvetleri Komutanı İstifa Etti

İşgal rejimi İsrail Ordu Radyosu, Kara Kuvvetleri Komutanı Tamir Yadai'nin kişisel nedenlerle istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberinin, altı esirin Gazze'de ölü bulunmasının ardından gelmesi dikkati çekti.

Eklenme: 03.09.2024 12:31:36 | Güncelleme: 03.09.2024 16:35:15
Bu Haberi
Paylaş

İsrail işgal güçlerinin Kara Kuvvetleri Komutanı Tamir Yadai istifa etti. Bilgiyi paylaşan İsrail Ordu Radyosu, istifayı 'kişisel nedenlere' dayandırdı.

İsrail işgal rejiminde geçen haftadan bu yana Gazze'de ölü bulunan altı esir üzerinden siyasi tartışmalar yaşanıyor. İstifa haberinin, bu tartışmaların üzerine gelmesi dikkati çekti.

Esirlerin cansız bedenlerine ulaşılmasından bu yana işgalciler, Tel Aviv sokaklarında Binyamin Netanyahu Hükümeti'ni protesto ediyor.

Netanyahu, İsraillilerden 'af' talep ederken, Hamas ise ateşkes sağlanmazsa daha fazla rehinenin 'kefenler içinde ailelerine teslim edilebileceği' uyarısında bulundu.

Netanyahu, hayatını kaybeden esirlerin ailelerine seslenerek, "Onları sağ salim geri getiremediğimiz için sizden af ​​diliyorum. Çok yakındık ama başaramadık" ifadelerini kullandı.

Hamas, rehinelerin ölümünden, İsrail saldırılarını sorumlu tutuyor.

Öte yandan Philadelphi Koridoru tartışmaları şu anda Gazze'de ateşkes ve rehine anlaşmasına varılamamasını önündeki en büyük engellerden biri.

Netanyahu, son yaptığı açıklamada, askerlerin buradan "42 gün sonra da 42 yıl sonra da çekilmeyeceğini" söyledi.