News-1

Gündem

Nijerya'da Terör Saldırısı: En Az 81 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletinde terör örgütü Boko Haram tarafından düzenlediği belirtilen saldırıda en az 81 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp.

Eklenme: 04.09.2024 12:21:17
Bu Haberi
Paylaş

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletinde pazar günü düzenlenen saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre, Boko Haram üyesi olduğu düşünülen yaklaşık 150 silahlı militan, 50’den fazla motosikletle Mafa bölgesine baskın düzenledi. Yobe eyaleti polis sözcüsü Abdulkarim Dungus, saldırganların tüfekler ve roketatarlarla silahlandığını, köye 1 Eylül Pazar saat 16.00 civarında saldırdıklarını belirtti.

SALDIRININ AYRINTILARI NETLEŞİYOR

Dungus, “Çok sayıda insanı öldürdüler, birçok dükkan ve evi ateşe verdiler. Saldırıda ölenlerin kesin sayısını henüz tespit edemedik” diye konuştu. Polis sözcüsü, saldırının 'köydeki gönüllü bekçiler tarafından öldürülen iki Boko Haram teröristinin intikamı' olarak gerçekleştirildiğini düşündüklerini ifade etti. Yerel yetkili Bulama Jalaluddeen ise “Bu rakamlardan yola çıkarak saldırıda en az 81 kişinin öldüğü tespit edildi” açıklamasını yaptı.

BÖLGEDE TERÖR TEHDİDİ SÜRÜYOR

Jalaluddeen, “Askerler cenazeleri tahliye etmek için Mafa’ya ulaştığında 15 ceset yakınları tarafından zaten gömülmüştü. Bunlara ek olarak, yakındaki köylerden saldırıya yakalanan bazı kurbanların cesetleri de askerlerin gelişinden önce akrabaları tarafından alınıp gömüldü. Hala birçok kişi kayıp ve nerede oldukları bilinmiyor” dedi. Boko Haram ve diğer terör grupları, Nijerya’nın kuzeydoğusunda 15 yıldır süren ve 40 binden fazla kişinin ölümüne yol açan bir ayaklanma sürdürüyor.

Nijerya’nın merkezi ve kuzeybatı bölgeleri yıllardır 'haydut' olarak bilinen suç çetelerinin köylere düzenlediği baskınlarla, öldürme ve adam kaçırma olaylarıyla sarsılıyor. Yetkililer ve analistler, terör gruplarının bu çetelerle iş birliği yaparak merkezdeki Nijer eyaletinde giderek daha fazla varlık gösterdiğini belirtiyor.