News-1

Gündem

Hamas: Yeni Koşullar Olmadan Ateşkesi Uygulamaya Hazırız

Hamas, ABD'nin daha önce 2 Temmuz'da sunduğu ateşkes teklifine dayanarak, yeni koşullar olmaksızın İsrail ile Gazze'de 'derhal' ateşkes uygulamaya hazır olduğunu yineledi.

Eklenme: 12.09.2024 11:30:58
Bu Haberi
Paylaş

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas çarşamba günü yaptığı açıklamada, herhangi bir taraftan yeni bir koşul gelmeden ABD'nin daha önceki ateşkes teklifi temelinde, Gazze'de İsrail ile 'derhal' ateşkes uygulamaya hazır olduklarını açıkladı.

Açıklamanın devamında Halil el-Hayya liderliğindeki müzakere ekibinin, çarşamba günü Katar Başbakanı Şeyh Abdurrahman El Sani ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil'in de aralarında bulunduğu arabulucularla Doha'da bir araya gelerek Gazze'deki son gelişmeleri görüştüğü belirtildi.

Müzakerelerde şimdiye kadar 11 aylık İsrail soykırımını sona erdirmek için bir anlaşmaya varılamadı. Geride kalan sorunlar arasında Gazze'nin Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'nun kontrolü de yer alıyor.

 

ABD YENİ ATEŞKES TEKLİFİ SUNACAK

ABD'nin Gazze'deki baş müzakerecisi olan CIA Direktörü William Burns, cumartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç gün içinde daha ayrıntılı bir ateşkes önerisinin sunulacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın haziran ayında ortaya koyduğu önceki öneri, İsrailli rehinelerin serbest bırakılması karşılığında 3 aşamalı bir ateşkesi öngörüyordu.

İşgalci İsrail soykırımında 41.000'den fazla Filistinlinin şehit düştü, çoğunluğu kadın ve çocuk 95.000'den fazla insan yaralandı. Diğer yandan yaklaşık 10.000 kişinin kayıp ve şehit olduğu belirtiliyor.