News-1

Gündem

İşgalciler Batı Şeria'da Baskın ve Tutuklamalara Devam Ediyor

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde İsrail işgal güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşandı ve geniş çaplı tutuklamalar gerçekleşti.

Eklenme: 10.10.2024 09:59:19
Bu Haberi
Paylaş

Direnişçiler, Cenin'in güneyinde yer alan Cebi' kasabasına yapılan baskına sabah karşılık verdi ve kasabaya giren işgal güçleriyle çatışmalar yaşandı. İsrail askerleri, Cebi'in Aynu'ş-Şarkiyye bölgesinde Filistinli vatandaşların evlerine baskın düzenledi.

Cebi' kasabasında, işgal güçleri tarafından Cihad Tahir Feşafişe ile Musab Cibr Feşafişe isimli genç evleri aranarak tutuklandı.

Kalkilya'da ise işgal güçlerinin El-Kar'an mahallesine baskın düzenlemesi üzerine direnişçiler onlara ateş açtı. Aynı zamanda, işgal güçleri, Kalkilya'nın doğusundaki Azun kasabasına baskın düzenleyerek evlerde aramalar yaptı.

Kalkilya'da özgürleştirilmiş eski esir İzzeddin Nevfel, işgal güçlerinin En-Nakkar mahallesindeki evine baskın yapmasının ardından tutuklandı. Ayrıca, şehit Cemal Ebu Heniyye'nin kardeşi olan Muhammed Ebu Heniyye de evine düzenlenen baskın sonrası tutuklandı.

İşgal güçleri, özgürleştirilmiş eski esirlerden Enes Malik Davud'u Kalkilya'daki evine baskın düzenleyerek tutukladı.

Nablus'ta ise Muhammed Mutavi', evine yapılan baskın sonrasında tutuklandı.

Ramallah ve El-Bire şehirlerinde çeşitli bölgelere giren işgal güçleri, evlerde aramalar yaparak bir genci tutukladı. Kefer Malik kasabası çevresinde konumlanan işgal askerleri, kasabaya giden bazı yolları kapattı.

Tulkerem'in kuzeyindeki Zeyta kasabasına yapılan baskında 15 yaşındaki Yusuf Şelbi tutuklanırken, Allar kasabasına yapılan baskında Mustafa Amir gözaltına alındı. El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'na yapılan baskında ise Dr. Muhammed Bessam Cevabire evinden tutuklandı.