News-1

Sıcak Bölgeler

Netanyahu BM Barış Gücü’nü Tehdit Etti

İşgal rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) Lübnan'ın güneyinden çekilmesi için tehdit etti.

Eklenme: 15.10.2024 17:00:28 | Güncelleme: 15.10.2024 17:06:09
Bu Haberi
Paylaş

Netanyahu, yayımladığı video mesajla İsrail işgal güçlerinin hedef aldığı Lübnan'daki UNIFIL güçlerine ilişkin açıklamada bulundu.

UNIFIL’in İsrail'in çekilme talebine kulak vermesi gerektiğini savunan Netanyahu, "İsrail'in UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırdığı iddiası tamamen yanlış" olduğunu ileri sürdü.

UNIFIL'E TEHDİDİN BAHANESİ HİZBULLAH

Netanyahu, Hizbullah’ın UNIFIL tesislerini ve mevzilerini siper olarak kullandığını ileri sürerek, UNIFIL güçlerinin güneye çekilmesi tehdidini yineledi.

Siyonist rejim Başbakanı Netanyahu, dün de İsrail işgal güçlerinin UNIFIL'i hedef almasının ardından UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi tehdidinde bulunmuştu.

Pek çok ülke, Siyonist işgal güçlerinin UNIFIL üslerine saldırmasından derin endişe duyduklarını dile getirmiş, İsrail’e bu saldırıları hemen durdurması çağrısında bulunmuştu.

İSRAİL, UNIFIL'İ HEDEF ALDI

UNIFIL, 10 Ekim'de, işgal güçlerinin bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

Dün de İsrail, Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL tesislerine baskın düzenleyerek, tesisin kapılarını tanklarla tahrip etmişti.