News-1

Gündem

Hamas Lideri Yahya Sinvar Şehit mi Oldu?

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü saldırılar esnasında şehit ettiği üç mücahitten birinin Yahya Sinvar olduğunu iddia etti. İşgalci İsrail medyası Hamas lideri Yahya Sinvar'a ait olduğu iddia edilen cesedin fotoğraflarını paylaştı. Hamas ise yaptığı açıklamada “algı operasyonu ve manipülasyon” olarak nitelendirdi.

Eklenme: 17.10.2024 16:57:58 | Güncelleme: 17.10.2024 16:58:31
Bu Haberi
Paylaş

 

İşgalci İsrail medyası, Yahya Sinvar'ın bir saldırı sonucu şehit edildiğini iddia etti. Hamas lideri Yahya Sinvar'a ait olduğu iddia edilen cesedin fotoğraflarını paylaştı.

HAMAS AÇIKLAMA YAPTI

HAMAS “Medyada ve Sosyal Medyada Hareketimizin Liderleri ile ilgili paylaşılan haberler hakkında önemli açıklama” başlığı ile yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız birçok cephede devam ediyor.

Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor

Siyonist İsrail'in Hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir.

İŞGAL MEDYASI ŞEHİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

İşgalci İsrail medyası, fotoğraflar yayınlandıktan kısa süre sonra bu fotoğrafları "sansür talebi" sebebiyle kaldırdı. İşgalci İsrail rejimi, olaya basın yasağı getirdi.

Yahya Sinvar olduğu iddia edilen cesedin üzerinde, şarjör yeleği ve kamuflaj kıyafetler görülüyor. Kafasında ise, ölümüne sebep olan büyük yara ve diz kapağında yer alan büyük bir yara görülüyor.

Sky News Arabia yayın kuruluşu, isimsiz kaynaklarının Sinvar'ın şehadetini teyit ettiğini söyledi.

İşgalci İsrail güçleri ve İsrail İç İstihbarat Kurumu Şin Bet, haberi araştırdıklarını duyurdu.