News-1

Sıcak Bölgeler

Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın Nasıl Şehadete Yürüdüğü Ortaya Çıktı

İsrail ile ömrünün son anına kadar savaşarak direnen, geri çekilmeyen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın geçtiğimiz gün işgalci Siyonistler tarafından şehit edildi. Sinvar'ın şehadete yürüyüş sürecinin nasıl gerçekleştiği ise adım adım ortaya çıktı.

Eklenme: 18.10.2024 12:25:06
Bu Haberi
Paylaş

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın şehadet yürüyüşü bu şekilde gerçekleşti:

İsrail işgal güçleri, Refah'ın Tel es-Sultan bölgesinde 3 kişilik silahlı bir grubu hareket halindeyken gördü. Gruba ateş açıldı.

Ardından Sinvar, diğerlerinden ayrılıp tek başına bir binaya girdi ve yaralı olmasına rağmen işgal güçleriyle çatışarak onları bulunduğu binaya yaklaştırmadı. Tanklar bulunduğu binayı vurdu. Sinvar, ağır yaralı halde 2. kata çıktı. Tanklar ikinci katı da vurdu ve binaya bir piyade grubu gönderildi.

Sinvar onlarla da çatışarak iki adet el bombası attı. İşgalciler geri çekildi. Binaya giremeyen Siyonistler drone yolladı. Binada kolu yaralı ve yüzü kapalı bir adam görüldü. Sinvar sağlam olan sol koluyla drone'a sopa fırlattı.

Sonrasında bulunduğu kata bir tank mermisi daha ateşlendi ve muhtemelen bu atışla Sinvar şehadete yürüdü. Ertesi gün binada arama yapan işgal güçleri Sinvar'ı buldu.