News-1

Gündem

Hamas Yahya Sinvar'ın Şehadetini Açıkladı

Hamas yetkililerinden Yahya Sinvar ile ilgili resmi açıklamalar geldi. Hamas, Sinvar'ın İsrail saldırısında şehit olduğunu teyit etti. Üst düzey Hamas yetkilisi Naim, liderlerin öldürülmesiyle Hamas'ın ortadan kaldırılamayacağını söyledi.

Eklenme: 18.10.2024 16:57:24
Bu Haberi
Paylaş

Üst düzey Hamas yetkilisi Basem Naim, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın şehadetinin ardından açıklama yaptı. Liderlerin öldürülmesiyle Hamas'ın ortadan kaldırılamayacağını kaydeden Naim, "Hamas, özgürlük ve haysiyet arayan insanlar tarafından yönetilen bir kurtuluş hareketidir ve bu ortadan kaldırılamaz" dedi.

"LİDERLERİ KAYBETMEK ÜZÜCÜ AMA GALİP GELEN BİZ OLACAĞIZ"

Naim, "Görünen o ki İsrail, liderlerimizi öldürmenin hareketimizin ve Filistin halkının mücadelesinin sonu anlamına geldiğine inanıyor. Hamas her defasında daha güçlü oldu ve bu liderler de gelecek nesillerin özgür Filistin yolculuğunu sürdürmeleri için bir simge haline geldi. Sevilen insanları, özellikle olağanüstü liderleri kaybetmek acı verici ve üzücü. Ancak kesin olarak bildiğimiz şey şu ki, biz eninde sonunda galip geleceğiz; bu, özgürlükleri için savaşan tüm halkların sonudur" ifadelerini kullandı.

HAMAS, SİNVAR'IN VEFATINI AÇIKLADI

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı. el-Hayye, "Sinvar ve ondan önce öldürülen liderlerimizin vefatı, grubumuzun gücünü ve kararlılığını daha da artıracaktır. Aksa Tufanı ruhuyla yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz. Sinvar, hiçbir zaman geri çekilmedi. Muharebe mevzilerinde dolaşarak ön saflarda savaştı. Hamas, başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulana kadar yoluna devam etmekte kararlıdır. Bayrağımız düşmeyecek, hep yüksekte kalacaktır" dedi.

 

GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞARAK HAYATINI KAYBETTİ

İsrail işgal güçleri, 16 Ekim Çarşamba günü Gazze'nin güneyinde Refah'ta Kassam Tugayları'yla  çatışmaya girmiş, çatıştıkları bir kişinin de Sinvar olduğunu duyurmuştu. Şehit düşenler arasında Sinvar'ın olduğu ise yapılan DNA testi sonucu ortaya çıkarılmıştı. İsrail işgal rejiminin elinde, Sinvar'ın İsrail zindanlarında esir alındığı dönemde alınmış DNA örnekleri bulunuyordu.