News-1

Sıcak Bölgeler

Netanyahu'nun evini İHA ile Vurdular!

Amerika başta olmak üzere Haçlı ittifakı desteği ile Gazze ve Lübnan’da en acımasız katliamlara imza atan Siyonist çete İsrail’in elebaşı Netanyahu’nun evini Hizbullah İHA ile vurdu.

Eklenme: 21.10.2024 12:21:51
Bu Haberi
Paylaş

İsrail’in İran’a muhtemel misillemesi beklenirken işgal rejimi İsrail Başbakanı Netanyahu’nun özel konutuna İHA’lı saldırı gerçekleştirildi. Netanyahu ve ailesinin evde olmadığı açıklanırken saldırının arkasında İran’ın olduğu iddia edildi.

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın Gazze Şeridi’nin Refah bölgesinde işgal güçleri girdiği çatışmada şehit düşmesinin ardından Hizbullah, Netanyahu’yu hedef aldı. Hayfa kentinin güneyindeki Sezariye bölgesinde yer alan Netanyahu’nun özel konutuna yönelik kamikaze İHA saldırısı gerçekleştirildi. Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan kısa açıklamada, Netanyahu ve eşi Sara’nın saldırı sırasında evde olmadıkları ve olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

GÜVENLİK ZAAFINA KARŞI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İsrail medyasına konuşan üst düzey bir işgal rejimi yetkilisi, İran’ın Siyonist rejim Başbakanını öldürmeye çalıştığını öne sürdü. Yedioth Ahronoth gazetesine göre insansız hava aracı, Lübnan’dan yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki konutu vurmayı başardı. Sosyal medyada Netanyahu’nun sayfiye konutu olduğu iddia edilen evin dış cephesinde kurşun geçirmez camda oluşan hasar paylaşıldı. İsrail işgal güçleri, Sezariye’deki İHA saldırısını çok ciddi bir güvenlik zaafı olarak değerlendirerek olayla ilgili soruşturma başlattı.

EVİNİN ÇEVRESİNE ÇOK SAYIDA BİRLİK GÖNDERİLDİ

İsrail işgal güçlerinden yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA’nın girdiğinin tespit edildiği, ikisinin imha edildiği bildirildi. Bir İHA’nın Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi.

Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu '8200 Birimi' ortak üssü Glilot Üssü’nde alarmlar çaldı. Öte yandan, İsrail polisinin Netanyahu’nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş çıkışlarını kapattığı bildirildi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Netanyahu’nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuş beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduğu alanın çevresine sağlık ekipleri ve polisin yoğun biçimde toplandığı görülüyor. Aynı şekilde, sosyal medyada dolaşan bir görüntüde bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından İHA’nın geçtiği ve ardından saldırı alarmları çaldığı dikkati çekiyor. Hizbullah’tan, saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

NETANYAHU: "İRAN HATA YAPTI"

Binyamin Netanyahu, saldırının ardından X hesabından paylaşım yaptı. Netanyahu hesabında saldırıyla alakalı, “Bana ve eşime suikast düzenlemeye çalışan İran ajanları vahim bir hata yapmıştır. Yaşanan bu durum savaşımızı sürdürmekten alıkoyamayacaktır. Sorumlular bedelini ödeyecektir” ifadelerini kullandı. Öte yandan İsrail medyasında, Netanyahu’nun Sezariye’deki evinin insansız hava araçlarıyla hedef alınmasına ilişkin sansür uygulandığı iddia edildi.

HİZBULLAH ROKET YAĞDIRDI

Netanyahu’nun evinin yanı sıra dün Lübnan’dan Hayfa kentine ve çevresine yüz civarında roket fırlatıldı. Hizbullah’tan yapılan açıklamada İsrail’in sivillere yönelik işlediği katliamlara karşılık saldırı düzenlendiği duyuruldu ancak Netanyahu’nun konutuna yapılan saldırıya dair bilgi paylaşılmadı. Öte yandan İran Birleşmiş Milletler Misyonu, Netanyahu’nun konutuna düzenlenen saldırının arkasında Hizbullah’ın olduğunu aktardı.