News-1

Gündem

Netanyahu'dan İran Saldırıları Hakkında Açıklama: "Bazen Biz Yapıyoruz, Bazen Biz Değiliz"

Ukrayna'ya askeri yardım yapmayı değerlendirdiklerini belirten işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın silah üretimine karşı harekete geçtiklerini vurgularken

Eklenme: 01.02.2023 15:59:33
Bu Haberi
Paylaş

İşgalci İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Amerikan CNN televizyonuna verdiği röportajda, işgalci rejim üretimi 'Demir Kubbe' hava savunma sistemini Ukrayna'ya sağlaması sorulduğunda, "Bunu kesinlikle değerlendiriyorum" dedi.

ABD'nin işgalci rejimin mühimmat stokundan bir kısmını Ukrayna'ya aktardığına işaret eden Netanyahu, "ABD, kendisine ait birtakım mühimmatı buradan Ukrayna'ya aktardı. Burada ayrıntı vermeyeceğim; İsrail, İran'ın Ukrayna'da da kullanılan silah üretimine karşı harekete geçiyor" ifadelerini kullandı.

Hafta sonu İran'ın İsfahan kentinde Savunma Bakanlığına ait mühimmat üretim tesisine insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırının arkasında işgalci İsrail'in bulunduğu iddialarını ne doğrulayan ne de yalanlayan Netanyahu, "Ben belirli bir operasyon hakkında konuşmuyorum. Orta Doğu'da ne zaman bir patlama olsa İsrail suçlanıyor ya da işaret ediliyor. Bazen biz yapıyoruz, bazen de biz değiliz" şeklinde konuşarak İran'daki patlamalarla ilgili akıllarda soru işareti bıraktı.

"İRAN, RUSYA'YA İHA VERİYOR"

İran'ın Ukrayna savaşında Rusya'ya silah göndermesine işaret eden işgalci rejim Başbakanı, şunları söyledi: "İran'ın kendi halkına karşı sergilediği barbarlık karşısında dünya İran'ın ne olduğunu anlamaya yaklaşıyor, (İran) Avrupa'nın ortasında, Ukrayna'da masum sivilleri öldüren insansız hava araçları sağlıyor."

Benjamin Netanyahu, İran'ın nükleer silah elde etmesinin engellenmesi için başbakan olarak "elinden geleni yapacağını" dile getirdi.