News-1

Gündem

Macaristan Kudüs'ü Başkent Olarak Tanıyacak

Hafta ortasında Macaristan'ı ziyaret eden işgalci İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Macaristan'ın işgal topraklarındaki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak ilk Avrupa Birliği ülkesi olacağını açıkladı.

Eklenme: 01.06.2023 14:15:11
Bu Haberi
Paylaş

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Macaristan'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Cohen, Çarşamba günü Budapeşte'de yaptığı açıklamalarda Macaristan'ın işgal topraklarındaki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak ilk Avrupa Birliği ülkesi olacağını ilan etti.

Şabat Sinagogu'nda konuşan Cohen, Macaristan'ın uluslararası arenada İsrail işgal rejimini desteklediğini belirterek "Daha da iyi haber şudur ki Macaristan birkaç haftaya büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdığını duyuracak ilk AB üyesi olacak" dedi.

ULUSLARARASI TOPLUMDA KARŞILIĞI YOK

Macaristan'ın büyükelçiliğini taşımasıyla birlikte İsrail işgal rejiminin başkentini Kudüs olarak tanımış olacak. İşgal rejiminin başkentini Kudüs olarak ilan ettiği ancak bu kararın uluslararası toplumda bir karşılığının olmadığı biliniyor.

Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile yakın bir ilişkiye sahip olduğu biliniyor.