News-1

Gündem

İsrail'in Sinsi Mescid-i Aksa Planı

İşgalci İsrail, Mescid-i Aksa'yı bölmeye ve Ürdün'ün mukaddes yerleşke üzerindeki vesayetini kaldırmaya yönelik sinsi bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Eklenme: 09.06.2023 08:54:53
Bu Haberi
Paylaş

İşgalci rejim İsrail parlamentosunda (Knesset) Mescid-i Aksa'yı bölmeyi amaçlayan bir yasa tasarısı hazırlandığı belirtiliyor.

İşgal topraklarında yayın yapan 'Time of Israel' adlı internet sitesi, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki 'Likud' partisinin Knesset üyesi Amit Halevy'nin Mescid-i Aksa'yı mekansal olarak bölmeye yönelik yasa tasarısının ayrıntılı bir taslağı üzerinde çalıştığını bildirdi.

MESCİD-İ AKSA'YI BÖLME PLANI

Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme projesinin planının bir parçası olarak Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölmek için devrim niteliğinde bir karar olduğunu iddia etti.

Mescid-i Aksa'yı bölme planı, Müslümanların güneydeki Kıble ibadethanesini ve mukaddes eklerini alırken, Yahudilerin kubbe dahil caminin orta ve kuzey bölgesini alacağından bahsediyor.

ÜRDÜN'ÜN YASAL STATÜSÜNÜ KALDIRMAYI HEDEFLİYORLAR

Halevy, projenin taslak planında, "Ürdün Haşimi Krallığı'nın Mescid-i Aksa'daki rolünün kaldırılması ve İsrail ile yapılan anlaşmalar kapsamında yıllar içinde kazandığı siyasi statüyü ortadan kaldıracak bir sürecin başlatılmasını" öneriyor.

Halevy'nin bölme planına göre, işgal yetkilileri, Yahudilerin Mescid-i Aksa'yı basması için tüm prosedürleri değiştirmek için çalışacaklar, çünkü artık Mughrabi Kapısı'ndan birkaç saatliğine Mescid'e saldırmalarına izin veriliyor.

Habere göre yapılması istenen yasa ile birlikte Mescid-i Aksa ikiye bölünmesi amaçlanıyor ve bunun için bütünsel bir çalışma yürütülüyor.