News-1

Gündem

Kuveyt Türkiye'den 'Bayraktar TB2' Alıyor

Kuveyt, Baykar Teknoloji ile Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı satın alımı konusunda anlaşmaya vardı.

Eklenme: 14.06.2023 15:06:31 | Güncelleme: 14.06.2023 15:06:50
Bu Haberi
Paylaş

Kuveyt, Türkiye merkezli Baykar Teknoloji ile Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı alımı konusunda anlaşma sağladı.

Baykar, dün yaptığı açıklamada, "Kuveyt Devleti ile milli SİHA Bayraktar TB2 ihracatı için yürüttüğümüz sözleşme sürecini başarıyla tamamladık. Rekabete dayalı sürecin sonucunda, Amerika, Avrupa ve Çinli firmaların arasından seçilen milli SİHA Bayraktar TB2, 2019'da Kuveyt semalarında çöl şartlarında 27 saat 3 dakika kesintisiz uçuş süresi rekoru kırmıştır" ifadelerini kullandı.

Kuveyt ordusu, 367 milyon dolarlık bir bedelle Bayraktar TB2 SİHA'ları satın aldığını duyurdu. Ancak, Türkiye'den kaç adet hava aracı alındığına dair net bir bilgi verilmedi.

Kuveyt ordusu, bu SİHA'ların askeri operasyonlara destek sağlama, keşif görevleri icra etme ve istihbarat bilgisi sağlama yeteneklerinin olduğunu belirtti. Ayrıca, Bayraktar TB2'nin zorlu hava koşullarında, yüksek sıcaklıklarda, rüzgar ve kum fırtınalarından etkilenmeden kesintisiz 27 saat 3 dakika uçuş süresine ulaştığı vurgulandı.

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, bugüne kadar Bayraktar TB2 için 30 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandığını duyurdu.