News-1

Gündem

İşgalci İsrail'den Batı Şeria’da Bir Çocuk Cinayeti Daha

İşgalci İsrail'in zulümleri son dönemde yine hız kazandı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkiliye kentine baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri, 14 yaşındaki bir çocuğu başından vurarak şehit etti.

Eklenme: 27.07.2023 11:52:34 | Güncelleme: 27.07.2023 12:09:14
Bu Haberi
Paylaş

İşgal rejiminin Filistin halkına yönelik uzun yıllardır devam eden ret ve asimilasyon politikaları sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, 14 yaşındaki bir çocuğun işgal güçleri tarafından şehit edildiğini açıkladı.

İşgal güçlerinin kurşunuyla başından ağır yaralanan 14 yaşındaki Faris Ebu Samra’nın, Kalkiliye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve akabinde vefat ettiği kaydedildi.

Yerel görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre İsrail işgal güçleri, Kalkiliye kentinin batı bölgesindeki Nakkar semtine geç saatlerde baskın düzenledi.

İŞGALCİ İSRAİL TARAFINDAN AÇIKLAMA YAPILMADI

Baskına taş ve molotof kokteyli atarak engel olmak isteyen Filistinli gençlere, işgal güçleri gerçek ve plastik mermilerle, göz yaşartıcı gaz kullanarak cevap verdi.

Konuya ilişkin işgal güçleri tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, söz konusu baskınların aranan kişilerin yakalanması amacıyla yapıldığı ileri sürüldü.

Faris, 2023'te işgalci İsrail askerleri tarafından şehit edilen 37. Filistinli çocuk oldu.