News-1

Gündem

Ermenilerin Yeni Terör Örgütü: VOMA

Karabağ’da anti-terör operasyonu ile beraber Azerbaycan ordusu tarafından büyük hezimete uğratılan Ermeni çeteler, bölgede tansiyonu yükseltecek adımlar atmayı devam ettiriyor. 2014’te Ermenistan’da kurulan terör örgütü ‘VOMA’ Karabağ’da gerilla savaşı başlatacağını duyurdu.

Eklenme: 02.10.2023 16:44:11 | Güncelleme: 03.10.2023 11:07:15
Bu Haberi
Paylaş

Batı'ya ve Rusya'ya güvenen Ermenistan'ın bölgedeki provokasyonlarını artırması sonucu Azerbaycan 19 Eylül'de 'Dağlık Karabağ bölgesinde anayasal düzeni tesis etmek amacıyla' anti-terör operasyonu başlattı. Başlatılan operasyon 24 saatte başarıyla tamamlandı ve Ermeni silahlı çeteler Karabağ'dan çekileceklerini açıkladı.

Başarılı operasyonla Karabağ'a huzur ve sükunet kısa sürede hakim olmaya başlarken yenilgiyi hazmedemeyen Ermenistan silahlı çeteleri ise yeni bir hazırlık peşine girişti.

TERÖR ÖRGÜTÜ VOMA NEYİ AMAÇLIYOR?

Ermenistan tarihi alışkanlıklarından vazgeçmeyerek küresel güçlerin yönlendirmesi ve desteği ile 2014'te VOMA isimli yeni bir silahlı terör örgütü kurdu. "Hayatta kalma sanatı" anlamına gelen, “VoxjMnaluArvest”ın kısaltılmış şekli olan VOMA terör örgütünün başında 1965 doğumlu Ermeni asıllı Rus vatandaşı Vladimir Vartanov bulunuyor. PKK ve ASALA terör örgütlerinden yoğun destek alan örgüt, Avrupa ve Orta Doğu’dan da militan devşiriyor.

Terör örgütü, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı çağrılarda tüm Ermenileri, Türkiye ve Azerbaycan’a karşı çatışmaya davet ediyor. Hatta Moskova’dan Erivan’a düzenlenecek doğrudan uçuşlar için bilet ücretlerinin, doğrudan Ermenistan Savunma Bakanlığı ve Ermeni diasporasının finanse ettiği örgüt tarafından karşılanacağını beyan ediyor.

Bununla beraber VOMA’nın faaliyetlerini finanse etmek isteyenler için web sitesi üzerinden bağışta bulunma imkanı sağlanıyor.

VOMA, Türkiye ve Azerbaycan’ın; Ermeni topraklarını işgal ettiği, kalan Ermeni topraklarında gözleri olduğunu ve tüm Ermenileri yok etmek istediklerini iddia ederek, ordunun haricinde sivil vatandaşların da savaşa hazırlıklı olması gerektiğini iddia ediyor. Örgüt kuruluş amacını ise bu şartlara karşı 'militan devşirmek' olarak açıklıyor. 

EMEKLİ ASKERLER EĞİTİM VERİYOR

Emekli askerler tarafında verilen eğitimlerde; ateşli silah, bıçak kullanımı, doğada kalma, bölge halkıyla iletişim, dövüş sanatları, ilk yardım ve zor koşullarda hayatı idame yöntemleri öğretiliyor.

Terör örgütü özellikle de gençler üzerinde eğitimlerini yoğunlaştırmış durumda. Yılda 4 kez her mevsim koşulunda eğitimlerini veren bu terörist yapı, 10 günlük program dahilinde dağda pratik eğitim harici teorik eğitimler ile de faaliyetlerini sürdürüyor.

BÜYÜK ERMENİSTAN HAYALİ

“Büyük Ermenistan bizimle başlar” propagandası ile Azerbaycan ve Türkiye topraklarını kendi haritalarında göstermeleri ve 1915 olaylarını saptırarak eğitim verdikleri gençlere bir nefret unsuru olarak işlemeleri, Türklere karşı olan yeni tehdidi gözler önüne seriyor.

Karabağ işgalden kurtarılmadan önce Azerbaycan Başsavcılığı tarafından VOMA terör örgütü üyelerinin Azerbaycan’a karşı savaşmak için Hankendi şehrine ve işgal altındaki diğer bölgelere geldiklerini açık bir şekilde tespit edilmişti.

GERİLLA SAVAŞI İÇİN HAZIRLANIYORLAR

Ermenistan'da VOMA adlı Ermeni terör örgütü, Karabağ'da gerilla savaşı yapacaklarını duyurdu. Örgüt özellikle bazı Ermenilerin Azerbaycan vatandaşı olmalarını ve Hankendi'de kalmalarını istedi.

Bunun nedeninin ise istihbarat olduğu bildirildi. Öte yandan VOMA terör örgütü, Syunik-Zengezur bölgesinde terör kampları kurmaya başladı.

TERÖR İÇİN ÇOCUKLARI EĞİTİYORLAR

Terör örgütü VOMA yaşları 8-15 arasında değişen Ermeni çocuklara terör eğitimi verdi. Erkek ve kız çocuklarını savaşa sürmeyi düşünen Ermeni terör örgütü VOMA'nın kayıt aldığı görüntüler ortaya çıktı.