News-1

Gündem

Hakan Fidan'dan PKK Uyarısı: Bundan Sonra Meşru Hedef!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, "PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler güvenlik güçlerimiz için artık meşru hedef. Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve terör örgütü bu eylemi gerçekleştirdiği için çok pişman olacak" dedi.

Eklenme: 04.10.2023 15:37:52
Bu Haberi
Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da yaşanan son saldırının ardından Suriye ve Irak'taki tüm PKK/YPG tesislerinin meşru hedef olduğunu açıkladı. Bakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında bu önemli açıklamayı yaptı.

Saldırının faillerinin Suriye'de eğitim aldığını ve bu ülkeden geldiğini belirten Bakan Fidan, "Özellikle Irak ve Suriye'de PKK ve YPG'ye ait olan bütün altyapı, üstyapı ve enerji tesisleri bundan sonra Türkiye'nin güvenlik güçleri, silahlı kuvvetleri ve istihbarat unsurları için öncelikli hedef olacak" dedi.

Bakan Fidan ayrıca, üçüncü tarafların PKK/YPG tesislerinden ve üyelerinden uzak durmalarını tavsiye ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör saldırısına karşı kararlı bir cevap vereceğini ve saldırganların bu eylemi gerçekleştirmenin pişmanlığını yaşayacaklarını vurguladı.

Bu açıklama ile Türkiye terörle mücadeledeki kararlılığını ve bölgedeki güvenlik kaygılarını bir kez daha uluslararası kamuoyuna dile getirmiş oldu.