News-1

Gündem

Hamas'ın Elinde Kaç İsrailli Esir Kaldı?

İsrail işgal rejimi ile Hamas arasındaki 4 günlük geçici ateşkes ve esir takası sürecinde Hamas'ın elindeki İsrailli esirler ile Siyonist rejim zindanlarında alıkonulan Filistinli esirler karşılıklı olarak serbest bırakılıyor. Peki, esir takası sürecinin ardından Hamas'ın elinde kaç İsrailli esir kaldı?

Eklenme: 27.11.2023 12:25:59 | Güncelleme: 27.11.2023 14:50:27
Bu Haberi
Paylaş

Hamas ve İsrail işgal rejimi arasında varılan mutabakat kapsamında, Gazze Şeridi'nden 39 İsrailli kadın ve çocuk, işgalci rejim zindanlarından da 117 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest kalmış oldu.

İsrail merkezli Yedioth Ahronoth Gazetesi İsrailli esirlerin sayısına ilişkin "Tel Aviv'deki tahminlere göre, şu ana kadar Gazze'de bulunan mahkumların sayısının en az 200 İsrailliyi aştığını gösteriyor" ifadesine yer verdi.

Öte yandan İşgalci İsrail ordusundan ise İsrailli esirlerin sayısına ilişkin yapılan son açıklamada, Hamas'ın elinde 239 İsrailli esir olduğu belirtilmişti.

Bilindiği gibi Hamas elindeki en az 60 esirin, Siyonist rejimin vahşi bombardımanında öldüğünü açıklamıştı.

Son olarak işgalci rejim sözcüsü, Hamas'ın elinde 80'i çifte vatandaşlığa sahip olmak üzere 184 İsrailli esir olduğunu ileri sürdü.