News-1

Gündem

İsrail'in Zorla Boşalttığı Hastanede Bebeklerin Naaşları Bulundu!

İşgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde zorla tahliye ettiği Nasr Çocuk Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde kalan çok sayıda bebek ve çocuğun çürümüş bedenlerine ulaşıldı.

Eklenme: 30.11.2023 15:44:03
Bu Haberi
Paylaş

Gazze Şeridi'ndeki insani ateşkes sırasında bombalanan sağlık tesisinden geriye kalanları inceleyen gazeteciler ve yardım görevlilerinin, El Nasr Hastanesi'nde 5 prematüre Filistinli bebeğin cesedini bulduğu bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli televizyon kanalı Al-Mashhad'den gazeteciler, İsrail işgal güçlerinin 10 Kasım'da hastaların ve personelin hastaneyi terk etmesini emretmesinin ardından çocuk hastanesinden tahliye edilenler arasında olmayan çocukların çürümekte olan naaşlarını buldu.

Kanal tarafından yayınlanan ve bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan görüntülerde bebeklerin hastane yataklarında yattığı görülüyor.

Hastanenin yöneticisi Mustafa el-Kahlot Euro-Med Human Rights Monitor'e yaptığı açıklamada, ölümlerinden önce Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) de dahil olmak üzere yardım kuruluşlarına beş çocukla ilgili bir çağrı gönderdiğini ancak herhangi bir yanıt alamadığını söyledi.

İnsan hakları grubu, İsrail işgal güçlerinin çocukların ölümünden sorumlu tutulması çağrısında bulundu ve hastaneden tahliyelere yardımcı olan ICRC'yi yardım etmemekle suçladı.

İşgalci İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı bombardımanlarda yarısından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 15.000 Filistinlinin şehit düştüğü aktarılıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bu verilere göre binlerce kişi ise halen işgalci İsrail bombardımanlarında yerle bir olan binaların enkazı altında.