News-1

Asya

İDDEF, Afganistan’da İftar Sofraları Kuruyor

İDDEF, Afganistan'ın başkenti Kabil’in kuzeyindeki Bagram şehrinde talebe ve ihtiyaç sahibi kimselerin katılımıyla 1300 kişilik iftar verdi.

Eklenme: 26.03.2024 12:51:46
Bu Haberi
Paylaş

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), 2024 yılı Ramazan çalışmalarını "İyilik Seninle” sloganıyla gerçekleştirirken 56 ülke 310 bölgede hayırseverlerin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Bu kapsamda Afganistan’da da çalışmalar gerçekleştiren İDDEF, başkent Kabil’in kuzeyindeki Bagram bölgesindeki Şemsul Ulum Medresesi’nde iftar yemeği ikramında bulundu. Talebe ve halkın katılımıyla yaklaşık 1300 kişinin oruçlarını açtığı sofrada Afgan pilavı, et yemeği, elma, muz ve su ikramı yapıldı.

Tüm gün kazanların kaynadığı, Ramazan-ı Şerif’in birlik, beraberlik ve bereketinin yaşandığı medrese bahçesinde İDDEF’e ve destek veren hayırseverlere teşekkür edilerek, duada bulunuldu.

Afganistan İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani’nin şeyhi, Afganistan'ın en büyük nakşi şeyhlerinden olan Halife Din Muhammed'in Şemsul Ulum Medresesi’ndeki iftar yemeği bölgede yaşayanları güzel bir muhabbet ortamında buluşturdu.